Un numar de 26 de persoane au fost arestate in cursul serii de marti in urma unei actiuni de combatere a traficului de droguri. Pe numele a 17 dintre acestia s-a emis mandat de arestare preventiva. Tidor Sisu a fost audiat de procurori miercuri, colegul sau de trupa Puya, fiind prezent pentru a-l sustine.

Operatiunea s-a derulat pe o perioada de 6 luni sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie - Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, timp in care au fost identificate 26 persoane organizate in grup infractional.

Acest grup infractional vindea mai multe categorii de droguri (heroina, cocaina si ecstasy), fiind principalul furnizor de stupefiante in mai multe zone aflate pe raza tuturor sectoarelor Capitalei.

Grupul se aproviziona cu droguri prin intermediul a sapte persoane, care erau in contact direct cu traficantii turci si bulgari cantitatile cumparate la un transport, din strainatate, fiind de 1-2 kg.

In urma documentarii activitatii infractionale desfasurate de catre cei invinuiti a rezultat ca, in decursul unui an, acestia introduceau in tara si distribuiau in municipiul Bucuresti aproximativ 40 kg de heroina.

Cu ocazia perchezitiilor efectuate la domiciliile celor 26 de persoane au fost ridicate in vederea continuarii cercetarilor bunuri si bani in valoare totala de aproximativ 4 miliarde lei.

Distribuitorii, 17 persoane, au fost prezentati procurorilor din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie in vederea retinerii, urmand sa fie emise ulterior mandate de arestare preventiva, pentru o perioada de 29 zile, de catre Tribunalul Municipiului Bucuresti.

Drogurile vandute de cei in cauza catre alti dealeri sau direct catre consumatori erau vandute la preturi variind intre 200.000 lei si 3.500.000 lei, in functie de tipul drogului. Astfel, un comprimat ecstasy a fost cumparat cu 200.000 lei, un gram de heroina - 1.000.000 lei, iar gramul de cocaina era vandut cu 100 euro.

La domiciliile celor perchezitionati au fost gasite 10 grame de heroina in doze, 150 pastile metadona, 120 de seringi hipodermice si un pistol cu gaze.

La domiciliul unei alte persoane din grup a fost gasit un video-chat activ chiar in momentul descinderii.

In octombrie 2003, Sisu a fost condamnta la trei ani inchisoare pentru consum de droguri de mare risc. Dupa doi ani a fost eliberat conditionat.