Doctorul Mihai Berteanu de la Spitalul Elias, care se va ocupa de programul de recuperare a presedintelui Traian Basescu dupa operatia de hernie de disc, a declarat, miercuri, presei ca acesta va urma un program complet de recuperare in spital, timp de una-doua saptamani.

Medicul a spus ca in urma investigatiilor facute miercuri presedintelui, dupa intoarcerea de la Viena, starea sa este “buna, chiar foarte buna”. Dr. Berteanu a spus ca seful statului are dureri usoare pentru ca este foarte tonic si a depasit programul de recuperare.

Mihai Berteanu a declarat ca l-a vizitat pe Basescu la Viena si a stabilit impreuna cu echipa de medicii austrieci care s-au ocupat de operarea si recuperarea presedintelui un plan de recuperare a acestuia la Bucuresti.

El a explicat ca Traian Basescu va urma la Elias mai multe proceduri de recuperare intre care kinetoterapie, hidroterapie, masaj si fizioterapie iar recuperarea sa va fi progresiva.

Doctorul Mihai Berteanu a estimat ca Traian Basescu va ramane internat la Spitalul Elias pentru recuperare circa una-doua saptamani si a estimat ca perioada de recuperare completa a presedintelui va fi de aproximativ sase luni- un an.

Mihai Berteanu a spus ca seful statului are voie sa primeasca vizite. Vineri, la ora 13.00, medicul Mihai Berteanu a promis presei noi detalii despre starea presedintelui.