Democratul Cristian Radulescu neaga ca ar fi afirmat ca UDMR a renuntat la autonomia culturala. In emisiunea Romania la Raport de la MIX FM realizata de Andreea Pora, el a spus ca s-a avansat cu negocierile, ajungandu-se la solutii de compromis, agreate de ambele parti.

“Pentru articolul cu istoria si geografia in limba minoritatii a fost aprobat ieri. Urmatorul se refera la numirile si demiterile conducerilor de institutii.

Este text care se refera la jumatate din situatii, e gasit un text comun, care a fost agreat, urmeaza sa gasim o rezolvare si pentru restul si trecem si de acest articol si ne vom mai opri la articolul 35, unde se intra in continutul autonomiei culturale si mai ales a institutiei care sa gestioneze drepturile de autonomie culturala”, a declarat Cristian Radulescu.

In replica, senatorul UDMR, Peter Echstein, recunoaste ca lucrurile s-au dezghetat in privinta negocierilor pe statutul minoritatilor, dar nu s-a pus problema renuntarii la autonomia culturala.

Intrebat daca UDMR va renunta la amendamentul propus de senatorul UDMR Gyorgy Frunda privind numirea procurorului general, Peter Eckstein a spus ca momentul ales nu a fost oportun si nici nu e de acord cu initiativa colegului sau de partid.

“Eu tin foarte mult la dreptul de initiative al parlamentarilor, in schimb nu impartasesc in totalitate pozitia si parerea colegului meu, care nu a ales momentul cel mai oportun de a introduce acest proiect”, a spus Peter Eckstein.