Theodor Stolojan a continuat miercuri seria critilor la adresa Guvernului Tariceanu, de data aceasta aducand argumente economice. Executivul a primit inca o bila neagra din cauza reformelor demarate si nefinalizate.

Consilierul prezidential Theodor Stolojan s-a erijat intr-un critic dur si nemilos al masurilor luate la nivelul majoritatii palierelor economice, punctand clar si concret masurile gresite luate in ultimul an si jumatate.

Stolojan nu a uitat nimic, de la sistemul fiscal, reforma in sanatate si educatie, a administratiei publice centrale si pana la risipirea resurselor financiare.

Lipsa unei politici fiscale clare, care sa asigure mediului de afaceri predictibilitatea, si necesitatea ca strategia fiscala sa aiba la baza proiectia resurselor si cheltuielilor au fost bilele negre bifate de Stolojan in ceea ce priveste politica Ministerului de Finante.

Stolojan nu a uitat sa-l critice si pe Sebastian Vladescu pentru intarzierea cu care face publica strategia fiscala a Romaniei.

Pe de alta parte, fostul prim-ministru al Romaniei de la inceputul anilor 90 crede ca, desi introducerea sistemului informatic pentru urmarirea TVA-ului si a accizelor functioneaza cu succes in 25 de state membre ale UE, Romania a primit un stegulet rosu din partea UE tocmai la acest capitol.

"Nu inteleg de ce la noi dureaza atat implementarea acestui sistem. Nu trebuie sa inventam noi roata. Poate ar trebui sa o facem patrata", a precizat, ironic, Stolojan, vizibil nemultumit de activitatea ministerului in cauza.

Articol integral Adevarul