Microsoft intentioneaza sa investeasca 13,1 milioane euro, in patru ani, pentru infiintarea la Bucuresti a unui centru de suport tehnic, proiect pentru care solicita guvernului o serie de facilitati, o decizie urmand sa fie luata la finele lunii mai, au declarat surse oficiale citate de Mediafax.

Ne batem cu bulgarii pentru o investitie care ar presupune 750 de locuri de munca.

Reprezentantii companiei au inceput negocierile cu autoritatile de la Bucuresti pentru deschiderea in Romania a unui centru administrativ de suport tehnic, care va deservi clienti corporativi importanti ai Microsoft.

Clientii provin, in principal, din Germania si Franta, dar si din Marea Britanie si Statele Unite si, posibil in viitorul apropiat, din tarile Europei Centrale si de Est.

Paula Apreutesei, business strategy manager al companiei pentru Europa de Sud-Est, a afirmat ca Romania se afla "pe lista scurta" a tarilor unde Microsoft intentioneaza sa deschida un centru de suport tehnic si ca pana acum Microsoft nu a luat nicio decizie.

Decizia, la sfarsitul lunii

Conducerea Microsoft a evaluat mai multe locatii din Romania si Bulgaria si urmeaza sa decida, la sfarsitul lunii, mai in ce tara va realiza investitia, in functie de nivelul de pregatire a fortei de munca si de sprijinul pe care guvernul este dispus sa-l acorde proiectului.

Pentru acest proiect, care va presupune 750 noi locuri de munca intr-un interval de patru ani, Microsoft intentioneaza sa investeasca 13,1 milioane euro, suma care ar putea fi suplimentata in functie de evolutia proiectului.

Investitiile din primul an, incluzand modernizarea cladirilor, echipamente, tehnica de calcul si pregatirea personalului, se vor ridica la 713.000 de euro, urmand sa fie suplimentate cu 3,3 milioane euro in al doilea an, cu 4,7 milioane euro in al treilea an si cu 4,4 milioane euro in ultimul an de realizare a proiectului.

Articol integral Evenimentul Zilei