Comisarii Garzii Financiare, care fac parte din Sindicatul National al Functionarilor Publici, au intrat, joi, in greva generala pe termen nelimitat.

Ei sunt nemultumiti ca nu au dotari corespunzatoare la serviciu, ca nu le sunt platite orele suplimentare si cer protectie in desfasurarea activitatii.

Angajatii nu mai vor sa faca nici un control pe timpul grevei, dar au venit la birouri. Ei asteapta o intrevedere cu ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu.

Presedintele Sindicatului National al Functionarilor Publici, Sebastian Oprescu a explicat decizia comisarilor Garzii, la Radio Romania Actualitati:

” Aceasta decizie este luata datorita faptului ca ministrul Finantelor publice nu-si asuma responsabilitatile legale de a semna un proiect de act normativ solicitat de Legea privind organizarea si functionarea Garzii Financiare, Legea 132/2004, lege care a fost negociata si care raspundea revendicarilor ridicate de catre comisarii Garzii.

Adica protectia acestora in timpul actului de control, plata orelor suplimentare si dotarea necesara atingerii obiectivelor impuse de catre ministrul finantelor publice”

Comisarul general adjunct al Garzii Financiare, Gabriel Carbunaru, nu este de acord cu greva si considera ca prin aceasta actiune, protestatarii nu vor obtine nici un rezultat.

El spune ca exista un proiect al statutului functionarilor publici pe care Garda Financiara l-a promovat, si care se afla la ministrul Finantelor Publice, asteptand sa fie inaintat Guvernului.

Un comunicat al Ministerului Finantelor Publice arata ca greva a fost declansata "de catre un grup redus de angajati din cadrul structurilor Ministerului Finantelor Publice (o parte din comisarii Garzii Financiare)".

“Doresc sa mentionez ca aceasta actiune de protest nu va afecta functionarea normala a structurilor Ministerului Finantelor Publice. Dintr-un numar total de 29.561 angajati ai Ministerului Finantelor Publice, se afla in greva doar cateva sute de comisari ai Garzii Financiare. Aceasta actiune grevista este in opinia conducerii Ministerului Finantelor Publice absolut neintemeiata.

Revendicarile grevistilor sunt discutate si in curs de rezolvare in limitele disponibilitatilor bugetare pentru toti angajatii Ministerului Finantelor Publice si nu pentru un numar limitat, care doresc drepturi speciale” a declarat Sebastian Vladescu, ministrul Finantelor Publice.

Ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu face un apel pentru incetarea actiunilor de protest si continuarea colaborarii dintre liderii sindicali din structurile Ministerului Finantelor Publice si conducerea ministerului in scopul rezolvarii problemelor cu care se confrunta angajatii Ministerului Finantelor Publice, scrie sursa mentionata.