La prima editie a Salonului Cartii Bucuresti, Bookfest 2006, ce va avea loc in perioada 13-18 iunie, editura Vremea se prezinta cu cu trei interesante lansari. Toate vor avea loc in 17 iunie, intre orele 13 si 16. Vor participa: Ctin Balaceanu Stolnici, Stelian Tanase, Dan C. Mihailescu.

Va fi prezenta antropoloaga americana Katherine Verdery, autoarea uneia dintre aparitii.

Titlurile ce vor fi lansate la Bookfest 2006 sunt:

1.Indemn la simplitate, de Ernest Bernea

Ernst Bernea (1905 1990) sociolog si etnolog, membru al echipei de cercetatori a lui Dimitrie Gusti, cu o vasta opera stiintifica. A petrecut ani indelungati in inchisori si lagare de munca fortata pentru opiniile sale politice de dreapta. I a ramas in manuscris o mare cantitate de cercetari de teren si de studii de specialitate.

Indemn la simplitate este o culegere de mici reflectii pe teme morale (prietenia, mila, inteligenta, umilinta) rod al anilor de meditatie in singuratate sau recluziune.

2. Viata politica a trupurilor moarte - de Katherine Verdery

Katherine Verdery este licentiata in antropologie la Stanford University (1977), profesor la mai multe universitati din SUA ( John Hopkins University, Michigan University si City University of New York), specialista in spatiul ex comunist.

Examinand Viata politica a trupurilor moarte (Lenin, Imre Nagy, Inochentie Micu Klein, dar si anonimi) studiul lui Katherine Verdery ne ajuta sa intelegem natura dinamica si profund simbolica a politicului si felul cum insufla el o viata noua unor osemninte vechi.

3. Uniunea Europeana o noua URSS? de Vladmir Bukovski

Vladmir Bukovski este unul dintre cei mai celebri disidenti rusi.

Expulzat din URSS, in 1977, dupa 12 ani de inchisoare, lagar si azil psihiatric, este autor al mai multor carti, printre care Si se intoarce vantul, autobiografie, si Judecata la Moscova.Critic la fel de lucid al politicii occidentale de azi, Bukovski demonstreaza in cartea Uniunea Europeana o noua URSS? ca sub influenta ideilor socialiste dominante, UE tinde sa devina un nou monstru birocratic, dupa chipul si asemanarea URSS.