Banca Transilvania si Grupul Monte dei Paschi di Siena au inaugurat joi, intr-o agentie a bancii din Timisoara, Italian Desk, un proiect care se adreseaza comunitatii oamenilor de afaceri italieni din Timisoara si din zonele invecinate, prin produse si servicii specifice, informeaza un comunicat de presa al bancii.

Italian Desk va functiona in Timisoara, in cadrul Agentiei Iosefin, aflata pe b-dul Tineretii nr. 32.

ITALIAN DESK va oferi persoanelor rezidente toate serviciile Bancii Transilvania, dedicate persoanelor fizice si celor juridice: credite in lei si valuta, Contul de Economii la Vedere, Creditul 1 ORA, Creditul cu 0% dobanda, Creditul Start Up si Scontare 100% - destinate intreprinderilor mici si mijlocii, credite imobiliare si ipotecare, depozite, carduri etc.

De asemenea, banca pune la dispozitia celor care doresc, trei solutii gratuite de plata a facturilor la utilitati - Direct Debit, BT 24 - Internet Banking si achitarea sumelor la bancomatele BT, preluand astfel aceasta sarcina de la clienti. Pentru persoanele nerezidente, Banca Transilvania ofera produse si servicii conform legislatiei in vigoare.

Grupul Monte dei Paschi di Siena are 21 de proiecte ITALIAN DESK in toata lumea.

“Grupul Monte dei Paschi di Siena a ales Banca Transilvania ca partener pentru a dezvolta acest program de sustinere a intreprinzatorilor, in special a companiilor mici si mijlocii pe piete internationale, pentru ca acest acord garanteaza un sprijin adecvat firmelor italiene care au ales sa investeasca in Romania, delocalizand o parte din procesele de productie”, a declarat Pier Luigi Corsi, Director General Adjunct, Grupul Monte dei Paschi di Siena.

Banca Transilvania are in Timisoara 7 unitati, amplasate in locuri accesibile si vizibile. Sucursala bancii de aici este una dintre unitatile de succes ale bancii, in portofoliul sau fiind peste 15.000 de clienti activi. De asemenea, aceasta unitate detine pe plan local o cota de piata de 7% in ceea ce priveste clientii persoane juridice, precum si 7% din piata cardurilor.

“Italian Desk este o cale de a creste impreuna, de a gasi noi cai de a aborda afacerile, dar si de a contribui astfel la dezvoltarea mediului de afaceri din zona Timisoara. De asemenea, prin cele peste 255 de unitati pe care le avem in intreaga tara, suntem la dispozitia clientilor italieni, atat firme, cat si persoane fizice”, a precizat Robert C. Rekkers, Directorul General al Bancii Transilvania.

Grupul Monte dei Paschi di Siena desfasoara, atat in Italia, cat si pe pietele internationale principale, activitati bancare traditionale precum si activitati de Asset Management, Private Banking, Investment Banking, etc. Grupul detine mai mult de 1.872 de filiale in care activeaza 27.000 de angajati, are circa 4,5 milioane de clienti si 188.000 milioane de euro fonduri atrase.