Rapid a castigat miercuri pentru a 12-a oara Cupa Romaniei la fotbal. Pe stadionul „National”, formatia „alb-visinie” a trecut cu 1-0 de FC National. Golul i-a apartinut lui Daniel Niculae, care a marcat in primul minut al celor doua reprize de prelungiri.

Dupa decernarea trofeului, fotbalistii au continuat sarbatoarea pe arena din Giulesti, unde s-au strans 5.000 de suporteri. Petrecerea jucatorilor a continuat dupa miezul noptii la restaurantul „Quattro Stagioni”, locul traditional de relaxare dupa meciuri.

Pentru Razvan Lucescu, viitorul pare invaluit in ceata. Antrenorul n-a uitat atitudinea ostila a patronului George Copos, dupa startul dezastruos de la inceputul sezonului. De aceea, Razvan este in dubiu in ceea ce priveste prelungirea acordului. In repetate randuri, Lucescu si jucatorii s-au plans de indiferenta vicepremierului.

In august 2005, timp de o noapte, Razvan a fost somer. Interventia energica a lui Mircea Lucescu, aflat la Donetk, l-a determinat pe Copos sa-l pastreze pe fiul tehnicianului de la Sahtior.

Eliminarea celebrei echipe olandeze Feyenoord a venit intr-un moment critic pentru Lucescu. Copos n-a mers la Rotterdam, fiind convins ca Rapid se va face de ras. La sfarsitul partidei de la Bucuresti, ravasit de neincrederea patronului, Razvan si-a abandonat masina la stadion, plecand pe jos din Giulesti si oprind un autobuz pe Podul Grant!

"Cupa imi ofera liniste"

EVZ: Cum te simti dupa primul trofeu castigat in calitate de antrenor?

Razvan Lucescu: Sunt fericit! A fost un sezon foarte frumos. Primavara chiar a fost de exceptie. Trofeul imi ofera liniste.

Se poate vorbi de „linistea dinaintea furtunii”?

Am trecut prin multe intr-un an si jumatate ca antrenor la Rapid. Au fost tensiuni enorme.

Te referi la presiunile exercitate de George Copos?

Bineinteles! N-am trecut usor de momentul in care am fost indepartat, chiar si pentru cateva ore.

Este posibil sa nu-ti prelungesti contractul?

Angajamentul meu expira in vara, dar am drept de preemtiune. Nu sunt sufleteste convins sa raman. Nu stiu daca voi continua aici.

Ce inseamna „sufleteste”?

Nu inseamna neaparat ca plec de la Rapid. Imi este teama ca, daca raman la echipa, se vor pastra vechile strategii. Nu mai accept presiunile lui Copos. Mi-a placut atitudinea lui Gigi Becali. El si-a sustinut echipa dupa ce Steaua a pierdut la Bistrita. Patronul nostru n-a facut asa ceva. Nu-l condamn pe Copos, dar nu sunt de acord cu ceea ce face. Copos este langa echipa acum, dar nimeni nu stie cum va fi viitorul!

Articol integral EVZ