Beneficiind de mobil, masina, locuinta, prime de vacanta, asigurari, sefii de companii pot ajunge la pachete salariale ce depasesc 750.000 de euro pe an.

In timp ce, in medie, un roman castiga ceva peste 200 de euro pe luna, un manager aflat in fruntea unei companii de renume ridica de la 10.000 pana la 30.000 de euro pe luna.

Potrivit unui clasament al celor mai bine platite 35 de functii de top management din economia locala, realizat de mai multe companii de resurse umane si revista Biz, cele mai mari salarii se inregistreaza in industria telecomunicatiilor.

In varful clasamentului, se plaseaza functia de CEO (Chief Executive Officer) in companie de telecomunicatii, al carui salariu net anual poate oscila intre 120.000 si 360.000 euro. Sefii de pe locul secund, tot din industria telecomunicatiilor - de pe pozitia de CFO (Chief Financial Officer) au salarii anuale ce variaza intre 84.000 si 240.000 de euro.

Si directorii generali din companiile de retail sunt platiti cu salarii foarte mari, cuprinse intre 84.000 - 180.000 euro. Pe langa lefurile generoase, top managerii care lucreaza in Romania pot ajunge la pachete salariale ce depasesc 750.000 de euro pe an, potrivit aceluiasi clasament.

Astfel, sefii cei mari ai unor companii au parte de o serie de beneficii nonfinanciare, si anume: telefon mobil, laptop, masina de serviciu, locuinta, asigurari de viata si de sanatate, prime de vacanta, acces la cluburi private, bugete pentru cursuri si programe MBA. La acestea se mai adauga bonuri de masa, bonusuri, prime, actiuni.

Reprezentantii firmelor de telecomunicatii din Romania neaga ca ar avea asemenea salarii. Surse din cadrul companiilor de profil spun ca cel mai bine platit manager din societate are un salariu net anual de pana la 15.000 de euro.

Articol integral Gandul