Rompetrol Downstream, divizia de retail a Grupului Rompetrol, estimeaza pentru acest an atingerea unei cifre de afaceri de circa 685 milioane dolari, in crestere cu 37% fata de anul trecut, informeaza un comunicat de presa al companiei.

Rompetrol Downstream a mai anuntat extinderea retelei proprii de distributie a carburantilor, de la peste 90 la circa 120 de unitati, precum si a lantului de statii sub marca “Partener Rompetrol”, care va ajunge la 250 (cu 110% fata de nivelul anului trecut).

Rompetrol Downstream a anuntat, vineri, deschiderea primei benzinarii in municipiul Zalau, valoarea investitiei fiind de circa un milion euro. Statia va crea 16 noi locuri de munca pe plan local, in cadrul companiei.

Situata pe B-dul Mihai Viteazu nr.58, la iesirea din oras spre Satu Mare, noua unitate este dotata cu pompe rapide de motorina pentru alimentarea flotelor de autovehicule, magazine si cafenea.

“Deschiderea primei noastre statii la Zalau reprezinta un pas important in dezvoltarea zonala a activitatilor Grupului, alaturi de integrarea, la finele anului 2004, a societatii IAIFO.

Expansiunea retelei, dublata de introducerea de servicii noi urmareste crearea unui portofoliu consistent de clienti stabili ai Rompetrol”, a declarat Paul Pop, directorul general al Rompetrol Downstream.

Divizia de retail a Grupului Rompetrol, estimeaza ca va atinge in acest an o cifra de afaceri de circa 685 milioane dolari, in crestere cu 37% fata de anul 2005. Anul trecut, Rompetrol Downstream a atins o cota de piata de aproximativ 15%.

Pentru acest an, compania si-a propus extinderea retelei proprii de distributie a carburantilor, de la peste 90 la circa 120 de unitati, precum si a lantului de statii sub marca “Partener Rompetrol”, care va ajunge la 250 (cu 110% fata de nivelul anului trecut).

La sfarsitul saptamanii trecute, Grupul Rompetrol (TRG) a anuntat pierderi nete de 20 de milioane de dolari in perioada ianuarie-aprilie 2006, in timp ce cifra de afaceri consolidata a crescut de 2,5 ori.

Pierderile inregistrate au fost explicate de Rompetrol prin cresterea cheltuielilor financiare si prin preturile tot mai mari platite pentru petrolul importat. Pierderi de circa 22 milioane de dolari a inregistrat si Rompetrol Rafinare.