Cotidianul Liberta a anuntat ca locuinta de la Torino a mijlocasului echipei Juventus Adrian Mutu a fost perchezitionata de Garda Financiara in cadrul anchetei privind scandalul meciurilor trucate din campionatul Italiei.

In aceeasi zi au mai fost perchezitionate casele jucatorilor Fabio Cannavaro si Zlatan Ibrahimovici, a fostului director general de la Juventus, Luciano Moggi, si a fostului administrator delegat, Antonio Giraudo. De asemenea, a fost perchezitionat si sediul clubului din Torino.

Moggi a fost pus sub acuzare in cadrul anchetei privind presupusa manipulare ilegala a unor sume de bani, pentru "asociere in vederea savarsirii de frauda sportiva", precum si pentru concurenta neloiala pe piata transferurilor.

Jucatorii de la Juventus nu vor deveni "liberi"

Reprezentantul Italiei in Sindicatul International al Jucatorilor Profesionisti (FIFPro), Leonardo Grosso, a declarat ca fotbalistii echipei Juventus Torino, printre care se afla si Adrian Mutu, nu vor putea deveni liberi de contract in cazul in care gruparea va fi retrogradata. "Nu exista nici o regula potrivit careia jucatorii pot fi liberi.

Jucatorii devin liberi de contract numai in cazul unei retrogradari din motive economice (faliment)", a precizat Grosso.

Leonardo Grosso a dat drept exemplu gruparea Genoa, care a promovat in 2005 in Serie A, dar a fost retrogradata in Serie C din cauza unui meci trucat. "Contractele jucatorilor au ramas valabile", a precizat Grosso.

Juventus Torino, care a castigat titlul in Italia duminica, pentru a 29-a oara in istorie, risca sa fie retrogradata "administrativ" din cauza scandalului izbucnit in fotbalul italian si in care principalul vinovat este considerat fostul director al clubului, Luciano Moggi.

El este cercetat pentru "asociere in vederea savarsirii de frauda sportiva" si "concurenta neloiala" pe piata transferurilor. In acest caz, s-au mai emis deja 41 de citatii pe numele mai multor oficiali si arbitri din fotbalul italian, suspectati ca au actionat in sezonul 2004/2005 pentru a ajuta echipa Juventus sa castige campionatul.

Arbitrii implicati in scandal - suspendati

Cei noua arbitri centrali si unsprezece asistenti anchetati de Parchetul din Napoli, in cadrul scandalului privind posibile meciuri trucate in Italia, au fost suspendati provizoriu, a anuntat Asociatia Italiana a Arbitrilor (AIA). Asociatia a anuntat ca este vorba despre o suspendare temporara, luata ca o masura preventiva.

Presedintele AIA, Tullio Lanese, care este, de asemenea, anchetat, a demisionat din functie in aceasta saptamana.

Printre cei suspendati se numara Massimo De Santis, arbitru ce ar fi trebuit sa participe la Cupa Mondiala de fotbal, dar care a fost retras de pe lista de Federatia Italiana de Fotbal (FIGC), precum si Paolo Bertini, Paolo Dondarini, Marco Gabriele, Domenico Messina, Salvatore Racalbuto, Pasquale Rodomonti si Paolo Tagliavento.

Fotbalul italian se afla in plin scandal dupa anchetele declansate de mai multe instante privind existenta unor meciuri trucate in campionatul Italiei. Luciano Moggi, care a demisionat din functia de director general al clubului Juventus Torino, se afla in centrul scandalului izbucnit in ultimele saptamani.

El este cercetat pentru "asociere in vederea savarsirii de frauda sportiva" si "concurenta neloiala" pe piata transferurilor.