Directorul Institutului de Diagnostic si Sanatate Animala, doctorul Stefan Nicolae, a refuzat sa trimita probele pe care le detinea de la pasarile suspecte de gripa aviara, ca sa fie facute analize paralel la Institutul "Cantacuzino", transmite TVR citand surse autorizate.

Pentru o mai mare exactitate si siguranta a datelor, Comandamentul Central Antiepizootic a hotarit sa se faca doua rinduri de analize, unul la Institutul de Sanatate Animala si altul la "Cantacuzino".

Potrivit sursei citate, nici pina sambata seara probele nu au fost date pentru analiza deoarece doctorul Stefan Nicolae a refuzat sa le trimita.

Directorul Institutului de Diagnostic si Sanatate Animala, Stefan Nicolae, este cercetat penal de politie pentru ca ar fi trucat o licitatie ca sa-i acorde fiului sau un contract de livrare a unor truse de analize veterinare la preturi mai mari decit cele de pe piata.

Potrivit legii functionarii publici care sint cercetati penal trebuie suspendati din functie dar conducerea Agentiei Nationale Sanitar-Veterinare a refuzat sa o faca pina acum.