Fostul premier Adrian Nastase a fost citat de procurorii militari pentru a fi audiat, in calitate de martor, in dosarul "Mineriada 13-15 iunie ‘90".

Potrivit citatiei, el ar trebui sa se prezinte astazi, la ora 10.00, la Parchetul Militar, si sa raspunda intrebarilor generalului Dan Voinea, seful interimar al Sectiei Parchetelor Militare si cel care conduce investigatiile in acest caz.

Surse judiciare au precizat ca Nastase ar trebui sa faca precizari legate de o serie de discutii pe care le-ar fi avut cu fostul presedinte Ion Iliescu in perioada evenimentelor din iunie 1990. La acea data, Adrian Nastase nu ocupa nicio functie oficiala in cadrul guvernului, fiind un "simplu" deputat FSN.

La nici doua saptamani dupa mineriada, pe 28 iunie 1990, Nastase a fost promovat, fiind numit ministru de externe.

In acest dosar, procurorii militari au inceput urmarirea penala impotriva fostului presedinte Ion Iliescu, a fostului prim-ministru, Petre Roman, a fostului sef al Serviciului Roman de Informatii, Virgil Magureanu, dar si a altor membri ai guvernului de la acea data.

Acuzatiile aduse acestora sunt deosebit de grave, mergand de la crime impotriva umanitatii pana la instigare la lipsire de libertate.