Am sperat ca dupa cele doua saptamani in care piata se intarise si ne dadea sperante de mai bine, macar investitorii straini sa devina mai interesati si activi, sa aduca un plus pietei de capital sa o sustina in momente grele, cum sunt acestea.

Din nefericire imprevizibilul ne-a lovit pentru a nu stiu cata oara anul acesta, si n-e aratat ca inca nu este momentul sa ne entuziasmam si ca va mai trece un timp pana vom vedea o directie clara a pietei bursiere.

Daca volumul total al tranzactiilor bursiere a fost injumatatit, valoarea totala tranzactionata din schimburile bursiere a fost in scadere cu 25%, insumand 116,03 milioane lei. Media zilnica a tranzactiilor s-a situat in jurul valorii de 23,2 milioane lei, predominant in piata fiind schimburile cu titluri SIF, a caror procent din totalul BVB a fost de 46,6%.

Judecand strict dupa valorile indicilor se poate remarca un trend foarte clar de scadere, 10 societati au inregistrat aprecieri, 20 au fost in stagnare si 34 de societati au inchis pe pierdere.

Indicele BET(care cuprinde cele mai reprezentative 10 societati de la BVB) a scazut cu 282 puncte(RON), pana la valoarea de 7148,5 RON, adica -3,8%, indicele BET-C (cuprinde toate actiunile de la BVB) a scazut si el pana la valoarea de 4358,8 RON cu 2,98 procente.