Emporiki Bank a lansat un card international de credit destinat persoanelor fizice, care pot dovedi venituri stabile, cu varsta cuprinsa intre 18 si 80 de ani. Emporiki MasterCard Standard Credit Card are o valoare a limitei de credit de pana la trei salarii nete dar nu mai mult de 3.000 Euro si nu mai putin de 200 Euro.

Pentru creditul utilizat banca percepe o rata anuala a dobanzii de 18,5%. Banca precizeaza ca perioada de creditare este nelimitata cu conditia efectuarii rambursarii lunare minime 10% si a dobanzii aferenta creditului utilizat. Produsul nu este prevazut cu perioada de gratie.

Banca nu percepe nici o taxa pentru deschiderea contului de card ci doar un comision de emitere a cardului de 2 Euro. La aceasta se adauga un comision anual de administrare de 1 Euro.

Pentru retragerile de numerar din reteaua Emporiki se percepe 1% din suma retrasa per tranzactie la ATM si 1% min 3.000 ROL in cazul unei tranzactii efectuate la ghiseul bancii. Posesorul poate retrage toate suma de la ATM insa limita zilnica de retrageri este de 1.500 RON. Comisionul este zero in cazul utilizarii cardurilor la comercianti.

De la automatele bancare Emporiki, posesorul de card isi poate interoga soldul si obtine mini-extrase cu ultimele 10 tranzactii efectuate.