Primarul general al Capitalei, Adriean Videanu, a an untat luni seara ca analizele releva prezenta virusului H5 si in sectorul 4 din Capitala. Bucurestenii din perimetrul de siguranta au inceput sa-si paraseasca locuintele, preferand sa-si petreaca perioada urmatoare la rude sau prieteni.

Autoritatile au instituit carantina de grad I pe un perimetru mai mic decat cel estimat. Acesta este limitata intre strazile Giurgiului, Luica, Tudor Gociu si Ilie Oprea. In cele 60 de gospodarii izolate luni seara vor fi sacrificate in zilele urmatoare intre 80 si 100 de pasari.

Zona Luica din sectorul 4 este alcatuita din peste 40 de strazi, pe care se gasesc 20 de blocuri si alte cateva zeci de gospodarii cu aproximativ 13.000 de persoane.

Agentii economici aflati in perimentrul de carantina isi vor suspenda activitatea pe o perioada intre una si trei saptamani.

Ministrul agriculturii a anuntat, luni seara, ca virusul gripei aviare a fost confirmat si in alte doua localitati brasovene (Rotbav si Sanpetru) si intr-una din Valcea (Galicea). Flutur a mai confirmat aparitia de suspiciuni in localitatile ilfovene Bragadiru si Cornetu.