Lupta pentru titlu in Divizia A nu se mai da pe teren, ci seamana cu o licitatie in care se invart bani negri si puncte false. Rivalele Steaua si Rapid arunca sume astronomice in stanga si-n dreapta, iar ultimele lor meciuri au aratat mai degraba a mascarade ieftine, decat a confruntari drepte intre echipe demne.

Acest urias scandal, dar mai ales sesizarile din presa au facut ca, pentru prima data dupa 1989, autoritatile sa puna piciorul in prag si sa deschida o ancheta asupra coruptiei generalizate din Divizia A. Departamentul National Anticoruptie a declansat cercetari asupra evenimentelor din ultimele saptamani, iar dezvaluirile ameninta sa ia dimensiunile unui cutremur devastator.

Jumatate din Divizia A e implicata!

Surse judiciare ne-au dezvaluit ca declansarea anchetei asupra scandalurilor din fotbal a avut la baza scenele de acum doua saptamani, cand Gigi Becali, finantatorul Stelei, a alergat cu Maybach-ul dupa jucatorii Gloriei Bistrita, momindu-i cu o gramada de bani pentru a-i incurca pe rivalii de la Rapid.

Aria cercetarilor s-a extins repede spre partidele din ultimele etape. Se pare ca scandalul declansat la finalul meciului FC National - Pandurii (3-2) a oferit o noua pista pentru procurori. Nu mai putin de patru patroni (Adrian Porumboiu, Constantin Iacov, Marin Condescu si Alin Simota) au fost implicati intr-un schimb de acuze despre bani si puncte.

Duminica, dupa partidele CFR Cluj - Rapid si Sportul - Steaua, au fost mentionate alte nume (Iuliu Muresan, Arpad Paszkany, Gigi Becali, Mihai Stoica, Gheorghe Multescu), intr-un context oarecum asemanator: blaturi, noncombaturi, prime ilegale, bani negri etc.

Practic, daca procurorii isi vor face treaba temeinic, iar acuzatiile se vor confirma, in culpa vor fi jumatate din echipele primei divizii!

Articol integral EVZ