Agentii FBI l-au filmat pe congresmanul democrat William Jefferson in timp ce accepta 100.000 de dolari pentru a mitui un oficial nigerian, iar ulterior au gasit 90.000 de dolari intr-un congelator de la resedinta sa, potrivit unui document judecatoresc citat de Rompres.

Conform documentului, congresmanul, ales in 1991 in Camera Reprezentantilor, a primit bani de la un informator al FBI, care a sesizat biroul federal in martie 2005 in legatura cu o conspiratie a lui Jefferson cu doi asociati ai sai pentru a-l insela cu 3,5 milioane de dolari.

Jefferson, membru important al Comisiei pentru Buget, era anchetat pentru ajutorul oferit unei companii nigeriene in obtinerea unui contract, dar s-a declarat nevinovat. FBI a inregistrat o serie de conversatii intre Jefferson si un informator, care i-a propus acestuia o intalnire, la 30 iulie 2005, intr-un hotel dintr-o suburbie a Washingtonului.

“La incheierea intalnirii, informatorul si congresmanul Jefferson au iesit din cladire si s-au oprit in fata masinii (informatorului). In acel moment, congresmanul Jefferson a intrat in masina si a luat o servieta din piele maro-roscat care continea 100.000 de dolari in bancnote de 100 de dolari”, se arata in document.

Articol integral Gandul