[d:1:d]Restructurarea Guvernului este absolut necesara, a afirmat senatorul PNL Norica Nicolai in emisiunea Romania la Raport de la MIX FM.

Intrebata de Andreea Pora peste cat timp crede ca se va reusi restructurarea Guvernului, senatorul a spus ca aceasta nu este posibila inainte de inceputul toamnei, adica peste 2-3 luni, dupa ce se va analiza serios eficienta fiecarei institutii care se doreste a fi eliminata.

Norica Nicolai considera ca in analiza acestora trebuie implicate nu numai partidele politice, ci si societatea romaneasca si ONG-urile.

“Putem sa luam o decizie foarte clara ca este necesara o reducere a numarului de ministere, a numarului de demnitari publici, a numarului de agentii si autoritati in masura in care statutul acestor institutii este unul birocratic, ineficient. E esential, din punctual meu de vedere, ca aceasta analiza sa nu apartina numai partidelor politice.

Este un proiect prea serios ca sa nu-l discutam cu societatea romaneasca. Maxim 2-3 luni. N-o vad inainte de toamna daca vrei sa faci o chestiune serioasa”, a declarat Norica Nicolai.

Senatorul PNL apreciaza ca ministrul Gheorghe Flutur a facut tot ce a putut ca sa gestioneze bine criza aviara, cu atat mai mult cu cat nu este are in subordine domeniul sanitar-veterinar, acesta fiind responsabilitatea Secretariatului General al Guvernului. In plus, Norica Nicolai afirma ca ministrul Agriculturii are inca sustinerea politica a PNL.

Bogdan Pascu, liderul deputatilor conservatori, sustine ca, in cazul remanierii Guvernului, responsabilitatea analizarii eficientei demnitarilor numiti politic in functii revine fiecarui partid. El reproseaza partenerilor de guvernare ca nu au discutat mai intai in Coalitie dorinta de restructurare a Guvernului si apoi sa faca declaratii publice.