Cea mai mare atractie la standul Citroen de la apropiatul Salon auto de la Madrid (25 mai - 4 iunie) va fi, foarte probabil, noul concept C-Buggy. Asa cum ii spune si numele, este un automobil creat sa ruleze pe cele mai dificile suprafete.

Cei de la Citroen au creat acest prototip plecand de la ideea ca placerea nu are un teritoriu anume, iar un automobil nu are frontiere, purtandu-l peste tot pe cel de la volan, care este, in mod obligatoriu pentru acest caz, o persoana aflata in cautarea de noi senzatii de spatiu si libertate.

Asadar, C-Buggy este partenerul ideal pentru explorari si aventura, un automobil de dimensiuni mici, cu o arhitectura originala, fluida, in perfecta simbioza cu mediul inconjurator si care deschide o noua cale pentru modelele compacte mici.

Expus alaturi de C-AirPlay dezvelit anul trecut, la Salonul de la Bologna, C-Buggy dezvaluie intr-un spirit ludic asemanarea lor evidenta, Citroen demonstrandu-si astfel dinamismul si creativitatea prin coerenta din stilul si valorile sale. Masina are doar 3,45 metri lungime, 1,91 latime, 1,34 inaltime si cantareste 850 kg.

Motorizarea este pe benzina, de 1,6 litri si 155 CP la 8.000 rot/min, cu transmisie integrala permanenta si o cutie de viteze cu 5+1 trepte.