BRD - Groupe Societe Generale a anuntat marti ca incepand de joi, 25 mai 2006, va incepe sa plateasca dividende aferente anului 2005 catre actionarii inregistrati in registrul actionarilor BRD la data de inregistrare 9 mai 2006, informeaza un comunicat de presa al bancii.

La data de 20 aprilie a acestui an, Adunarea Generala a Actionarilor bancii a stabilit un dividend brut pe actiune de 0,3089 RON (3.089 lei vechi).

Potrivit informatiilor bancii, actionarii posesori de carduri emise de BRD sau titulari de conturi curente deschise la BRD - Groupe Societe Generale vor primi in mod implicit dividendele pe card sau in contul curent. Actionarii care au solicitat plata intr-un cont deschis la o alta banca comerciala vor incasa dividendele in contul indicat, conform optiunii acestora.

In privinta celor care nu au indicat un cont pentru virarea dividendelor care li se cuvin, banca a anuntat ca acestia vor putea ridica dividendele in numerar de la oricare dintre unitatile din reteaua BRD - Groupe Societe Generale (actionarii nu mai sunt arondati unei anumite unitati BRD, ca in anii anteriori).

La data de 20 aprilie 2006, Adunarea Generala a Actionarilor BRD - Groupe Societe Generale a stabilit un dividend brut pe actiune de 0,3089 RON (3.089 lei vechi).

BRD - Groupe Societe Generale este a doua banca din Romania, cu active ce depasesc 5,7 miliarde euro. Banca are peste 1,8 milioane clienti si opereaza o retea de peste 360 de unitati. BRD are cea de-a doua capitalizare bursiera la BVB (aproximativ 3,4 miliarde euro).