Casa de Economii si Consemnatiuni (CEC) si-a propus pentru acest an acordarea unor credite totale catre IMM-uri in valoare de 1,5 miliarde RON, informeaza un comunicat de presa al bancii.

CEC si Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR) au semnat marti un Protocol de colaborare in scopul promovarii si realizarii obiectivelor comune de dezvoltare a IMM-urilor.

Cele doua institutii si-au propus asigurarea accesului IMM-urilor la programele de finantare derulate de CEC, consilierea acestora pentru accesarea programelor derulate de banca, sprijinirea IMM-urilor in participarea la manifestarile organizate de CEC, colaborarea cu departamentul de specialitate din cadrul CNIPMMR pentru dezvoltarea si promovarea de proiecte.

Acordul mai vizeaza de asemenea, informarea IMM-urilor cu privire la reglementarile din domeniul finantarii, organizarea unor seminarii, conferinte, forumuri si alte activitati de interes comun, schimb de informatii privind reglementarile si informatiile referitoare la programele destinate IMM-urilor, realizarea, in comun, pentru membrii structurilor teritoriale ale CNIPMMR, a unor seminarii, conferinte si a altor actiuni.

In prezent, pentru finantarea activitatii curente, CEC ofera credite pe termen scurt (pana in 12 luni) - linii de credit pentru capital de lucru, in sistem revolving, in lei sau euro, din surse BERD, cu posibilitatea reinoirii liniei la data scadentei pentru alta perioada de creditare, credite pentru finantarea stocurilor, credite pentru facilitati de cont, credite pe documente de plata in curs de incasare, credite pentru investitii cu rambursare pe termen scurt.

Pentru finantarea proiectelor de dezvoltare si investitii, CEC dispune de credite pe termen mediu (1-5 ani) si lung (5-10 ani) - credite de investitii in lei sau euro din surse BERD, cu posibilitatea negocierii unei dobanzi avantajoase. Ambele tipuri de credite se acorda si pentru refinantarea unor credite contractate la alte societati de finantare.

“Pe piata creditului acordat IMM-urilor, pe care acum intra toate bancile din Romania, CEC are 3 atuuri : peste 800 unitati in zone rurale, competente la nivel judetean si orasenesc, si posibilitatea de a personaliza creditele in functie de nevoile specifice ale activitatii clientilor”, a declarat Gabriela Tudor, Vicepresedinte CEC.

CEC are in prezent un capital social de 149,7 milioane lei noi, active totale de peste 6 miliarde lei noi si o retea de peste 1.400 unitati, in mediul urban si rural. Pentru anul 2006, CEC si-a propus un obiectiv ambitios privind creditarea IMM-urilor, respectiv acordarea unor credite totale in valoare de 1.500 milioane lei.

Consiliul National al Intreprinderilor Private mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR) este o confederatie patronala reprezentativa la nivel national pentru IMM-uri, avand ca misiune promovarea si apararea intereselor economice, de productie, comerciale, financiare, juridice si de orice natura ale intreprinderilor private mici si mijlocii din Romania.

CNIPMMR are in componenta sa 98 de structuri teritoriale, in toate judetele din Romania.