Mircea Rednic era cel mai apropiat de postul de antrenor al echipei din Stefan cel Mare, dupa refuzul categoric al lui Andone. Refuzul lui Andone a venit dupa meciul lui Dinamo cu FC Vaslui, cand `Falcosul` a fost atacat in termeni duri de Vasile Turcu, unul dintre actionarii lui Dinamo.

Ieri, Rednic spunea ca in proportie de 99 % va antrena pe Dinamo, din vara. Aceste procente s-au transformat in 100 % dupa sedinta consiliului de administratie al lui Dinamo, sedinta inceputa ieri, la orele 17.30. La sedinta au participat toti actionarii lui Dinamo, mai putin Dragos Savulescu, care era retinut cu afaceri.

Cu toate ca Netoiu ar fi dorit pe Florin Marin sau Cartu, iar Turcu a aflat de Rednic mai tarziu decat ceilalti, actionarii s-au inteles pana la urma asupra numirii `Puriului` in functia de antrenor al echipei din Stefan cel Mare. Rednic va aduce in Stefan cel Mare un alt dinamovist, Dorin Mateut.

Astazi, Cornel Dinu si Vladimir Cohn, se vor intalni cu Rednic si vor perfecta intelegerea. Rednic va avea un salariu anual de 125.000 de dolari pe sezon, iar contractul va fi semnat pe o perioada de 2 ani. Bineinteles ca in cazul calificarii echipei in grupele Champions League, Rednic va primi si un bonus de circa 100.000 de dolari.

Rednic a declarat:

`Oricine isi doreste sa antreneze echipe de top din Romania. Este o provocare pentru mine sa vin in Stefan cel Mare. Sunt trei echipe importante in Romania: Dinamo, Rapid si Steaua. La Steaua nu ma pot duce pentru ca sunt dinamovist, la Rapid am castigat aproape tot, mai ramane Dinamo`.

`Nu credeam sa primesc o oferta. Daca nu era Andone, eram de mult la Dinamo. In cazul in care voi semna, o voi face la finalul campionatului. As fi bucuros sa fiu tehnicianul lui Dinamo. Sunt legat sufleteste de clubul din Stefan cel Mare, unde am jucat timp de 8 ani`.