Peste 15.000 de angajati ies in strada. „Dupa aderarea la Uniunea Europeana, aproximativ jumatate din societatile din industria de confectii isi vor inchide portile”, a declarat, marti, Maria Grapini, presedintele Federatiei Patronatelor din Industria Usoara (FEPAIUS).

Ea spune ca deprecierea monedei europene, scumpirea utilitatilor, munca la negru si concurenta neloiala afecteaza puternic industria textila romaneasca. „Anul trecut, peste 35.000 de angajati au fost trimisi in somaj.

Multe fabrici vor falimenta daca autoritatile nu iau nici o masura. Pentru stoparea falimentului industriei usoare solicitam Guvernului reducerea fiscalitatii atat la angajat, cat si la angajator, sprijinirea industriei de confectii la fel ca in alte tari si corelarea politicilor monetare si valutare”, a precizat Maria Grapini.

Presedintele FEPAIUS mai cita publicarea tarifelor la energia termica si electrica ce se vor practica in perioada 2007-2010. „Actualul Guvern s-a laudat cu ritmul de crestere a comertului exterior. Toti angajatii din industria textila pleaca la cules de capsuni”, a mai explicat presedintele FEPAIUS.

Totodata, liderii industriei textile au auntat ca de astazi vor trece la actiuni de protest in strada. „Peste 15.000 de angajati din industria textila sunt asteptati la mitingul din Capitala. Numai de la Apaca vor iesi in strada peste 3.000 de angajati”, a mentionat Gheorghe Nastase, presedintele Federatiei Sindicatelor din Confectii-Tricotaje „UNICONF” Bucuresti.