PNL si UDMR i-au acuzat pe democrati ca isi urmaresc interesele personale. Dupa certurile de luni seara din cadrul Aliantei si coalitiei, presedintii PNL si UDMR au atacat ieri public PD, insinuand ca democratii urmaresc un interes personal cand vorbesc despre restructurare.

Premierul Calin Popescu-Tariceanu i-a acuzat marti indirect pe democrati ca, sub umbrela restructurarii guvernamentale, vor sa ascunda, de fapt, o remaniere.

"Nu am absolut nimic impotriva restructurarii, insa senzatia mea este ca se incearca, sub masca restructurarii, sa strecuram o remaniere", a spus Tariceanu. Tot ca sa auda PD, el a mai comentat ca "restructurarea nu se incepe stabilind un numar de ministere, stabilim intai ce vrem sa rezolvam, care sunt problemele cu care ne confruntam".

Boc nu stie matematica

Presedintele UDMR, Marko Bela, i-a atras atentia lui Emil Boc ca nu se poate face restructurarea guvernului reducand numarul de ministere la 15. "Unii colegi stau prost cu matematica.

Daca restructurarea inseamna sa facem din 15 ministere 15 ministere, atunci deja am facut-o", a spus Bela rautacios, fara a preciza ca guvernul are 15 ministere, dar 22 de ministri, cu tot cu vicepremieri si ministrii fara portofoliu.

Cat despre ideea de a reduce numarul de vicepremieri doar la unul, Marko Bela - care e unul dintre ei - a spus ca e de acord. El nu vede insa de ce acest vice, care ar deveni practic loctiitorul premierului, sa apartina musai PD.

"De ce numai PD este abilitat sa desemneaze acest loctiitor? De ce nu PC sau UDMR? Nu am cunostinta ca PD ar avea oameni mai capabili de a conduce tot ce misca in tara asta decat alte partide", a mai sustinut el.

Articol integral Evenimentul Zilei