Cel mai valoros jucator de tenis din lume al ultimilor ani, Roger Federer (24 ani) a devenit cel mai bun sportiv de pe mapamond in 2005, conform alegerii celor de la Academia Laureus. Printre invinsii sai s-au numarat Tiger Woods, Fernando Alonso, Ronaldiho si Lance Armstrong.

Elvetianul a venit la receptia de la Barcelona insotit de prietena sa, Miroslava Vavrinec, apartia celor doi fiind aplaudata minute in sir.

Elvetianul, care a cucerit Premiul Laureus a doua oara consecutiv, a avut parte de un marcaj strans din partea consoartei, care nu s-a dezlipit de bratul sau decat pentru a-l lasa sa pozeze.

Croata Janica Kostelic (23 ani), care a facut furori si la Jocurile Olimpice de Iarna de la Torino, de la inceputul acestui an, a aparut intr-o rochie bleu. Toaleta a fost apreciata, la fel si zambetul campioanei la schi, insa nu putine au fost vocile care au avut de comentat asupra siluetei ex-iugoslavei.

Echipa anului a fost Renault, care a cucerit titlul in Formula 1 atat la constructori, cat si la piloti, prin spaniolul Fernando Alonso, iar elvetianca Marina Hingis a castigat la sectiunea „Cea mai spectaculoasa revenire“, gratie prestatiei de pe terenurile de tenis.

Nadal, revelatia anului

Un alt celebru jucator de tenis, spaniolul Rafael Nadal (insotit de mama sa) a primit premiul pentru revelatia anului. El este singurul care se poate lauda ca l-a invins pe Federer pe unde l-a prins. Adica pe terenurile de zgura, intrucat in afara courts-urilor, cei doi isi strang mana amical.