Am asteptat special cu prezentul mesaj, sa vad si in acest an la cat timp de la pregatirea gropilor pentru asfaltare vor fi acoperite cu asfalt. Concluzia este ca functionarii dvs. nu invata nimic din greselile anterioare si nu adopta masuri de imbunatatire. In consecinta prestatorul de servicii profita si lucrurile merg la fel ca inainte de prost.

Succint, acesta este actualul mod de lucru: vine o masina de frezat gropile, le frezeaza, se aduna asfaltul rezultat, gropile raman de regula de la 10 zile in sus pe carosabil, spre disperarea conducatorilor auto (de multe ori fara marcaje)

Dupa un timp - nu se stie de cine hotarat - se decide ??? curatarea lor inca odata (manopera suplimentara) decaparea lor, acoperirea cu emulsie si turnarea de asfalt.

M-am interesat la specialisti in domeniu. Gropile se pot astupa imediat, daca ar exista un utilaj cu o rezerva de asfalt pregatit in acest scop.

Se poate asigura o sincronizare a lucrarilor cu anumite conditii:

prestatorul de servicii sa fie serios, contractul cu prestatorul de servicii sa fie modificat (in situatia in care nu este corespunzator) continand cu penalitati la intarzieri si mai ales

ANGAJATII DVS. sa aiba bunavointa SA VERIFICE modul de realizare in timp si calitativ a lucrarilor si SA IA MASURI DE CONFORMARE LA UN CONTRACT CARE TINE SEAMA DE SPECIFICATIILE INSTITUTIEI DVS.

Acelasi lucru este valabil si pentru alte sesizari de acelasi tip. Altminteri la anul va fi la fel si acest forum va fi impanzit cu probleme a caror rezolvare de fapt nu se infaptuieste, doar se amana.

Si ca sa demonstrez faptul ca pe responsabilii dvs. nu-i intereseaza sau lucreaza dezordonat, va prezint alta lucrare inceputa inainte de plombarea gropilor pe str. Traian Vuia si anume: ridicarea capacelor de canal de pe aceasta strada la nivelul carosabilului.

De luni bune a fost perforat asfaltul in jurul capacelor de canal acoperite de lucrarile de anul trecut de asfaltare a strazii (chiar nu exista alta tehnologie?), asfaltul a ramas acum bucati in gropile formate si nu se mai continua lucrarea.

Vasile Constantin

www.domnuleprimar.ro