Masinile japoneze si-au adjudecat primul loc intr-un top al celor mai bune masini. Clasamentul a fost realizat de publicatia Warranty Direct, din Marea Britanie. Studiul dezvaluie ca in ultimii 10 ani, constructorii de masini nipone au lansat pe piata cele mai apreciate automobile, din punct de vedere al fiabilitatii. Top 100 este condus de japonezi, dar nu oricum.

Victoria lor e zdrobitoare! 16 din primele 20 de masini, aflate in preferintele soferilor, sunt de proveninta nipona. Pentru clasamentul britanic, au participat cei mai renumiti constructori din lume. Principalul criteriu in stabilirea ordinii a fost media frecventei cu care masinile s-au defectat, pe toata durata de viata a modelului.

Prezenta si in alte topuri, Honda Accord si-a adjudecat si locul I la fiabilitate.

Compania a mai ocupat alte doua locuri cu Civic si respectiv CR-V. Marea surpriza a fost Toyota Corolla cotata abia pe pozitia 91, desi alte patru modele ale aceluiasi constructor sunt intre primele 20. Daca Mazda MX-6 a ocupat locul 97, MX-5 si-a adjudecat locul 3 in clasament. Constructorii de pe batranul continent au fost practic surclasati.

Jaguar X-Type cu greu a reusit sa se opreasca pe pozitia a 13-a, iar Germania apare in top tocmai pe locul 25, cu Mercedes SLK. Pe ultimul loc se afla batranul Porsche cu modelul Boxter.