Un incendiu violent a izbucnit miercuri dupa-amiaza pe Aeroportul din Istanbul. Potrivit primelor informatii, se pare ca incidentul ar fi fost provocat de un scurt circuit sau de o reactie chimica. La fata locului s-au deplasat foarte multe masini de pompieri.

Incendiul a izbucnit in zona de marfuri a aeroportului, unde s-ar afla materiale radioactive si substante chimice. Persoanele aflate in perimetrul aeroportului au fost evacuate. Cel putin 3 persoane care faceau parte din personalul aeroportului au fost ranite, una dintre ele foarte grav.

O parte din zboruri au fost redirectionate spre cel de-al doilea aeroport din Istanbul, situat in zona asiatica a orasului. O coloana foarte groasa de fum se ridica in zona aeroportului, iar pe strazile din imprejurimi sunt bucati de geamuri si resturi metalice.

Potrivit BBC, incendiul a izbucnit in apropierea unui hangar unde sunt stationate avioane militare, iar in zona au fost auzite cateva explozii.

Un oficial din Ministerul turc al Transporturilor, citat de CNN, a declarat ca echipele de interventie au situatia sub control, iar traficul aerian nu a fost suspendat. Compania Tarom a anuntat ca pe Aeroportul International "Ataturk" nu se afla avioane ale companiei romanesti.