Biroul Politic al Partidului Conservator a decis miercuri sa amine luarea unei decizii in privinta situatiei vicepremierului George Copos pina in momentul in care dosarul “Loteria Nationala” in care acesta este implicat va ajunge in instanta.

Purtatorul de cuvint al conservatorilor, Bogdan Ciuca a declarat ca vicepremierul George Copos nu va fi deocamdata tras la raspundere pe linie politica.

“Consideram ca situatia dlui Copos nu este deloc compromintatoare pentru partid atata timp cat dosarul Loteriei nu a ajuns la instanta de judecata si de aceea nu avem de ce sa demaram o noua runda de discutii legate de statutul sau” a explicat Bogan Ciuca.

Totodata, conservatorii considera ca discutarea statutului politic al lui George Copos in partid nu trebuie sa aiba loc deoarece nu exista un motiv in acest moment. Mai mult, Ciuca crede ca s-a creat o anumita nesiguranta in privinta colegului de partid numai datorita informatiilor aparute in presa.

“Poate a fost o eroare ca noi am luat de bune toate informatiile din presa”, a spus Ciuca.

O opinie similara are si liderul PC, Dan Voiculescu. “Nu ii retragem sprijinul politic lui George Copos pin ace dosarul sau nu va intra in instanta. In opinia mea, aceasta nu este decit o comanda politica, ce vizeaza functia de premier si nu atit persoana Copos”, a spus Voiculescu.

Conservatorii au mai spus ca au angajat o firma internationala de audit, care a studiat dosarul “Loteria Nationala” si au ajuns la concluzia ca vicepremierul Copos este nevinovat. In plus, PC a depus luni o scrisoare la DNA in care solicita procurorului Daniel Morar sa renunte la acuzatii si sa nu trimita dosarul in instanta.

Procurori anticoruptie au finalizat ancheta in cazul vicepremierului George Copos, caruia i-au fost prezentate acuzatiile saptamina trecuta, anchetatorii urmand sa intocmeasca rechizitoriul si sa il trimita instantei supreme.

Acest lucru va atrage suspendarea din functie a vicepremierului Copos, care este acuzat de faptul ca ar fi prejudiciat bugetul de stat cu peste 40 miliarde lei, in urma unor tranzactii cu Loteria Nationala.