Comandamentul de Combatere a Gripei Aviare a trecut din curtea Ministerului Agriculturii in cea a Guvernului. Anuntul a fost facut de Calin Popescu Tariceanu odata cu prezentarea masurilor ce vor fi luate pentru prevenirea si combaterea raspandirii virusului.

Intr-un avant hei-rupist, Tariceanu a declarat ca “e nevoie de mobilizare si responsabilitate la nivel central si local.”

“Principalul obiectiv este realizarea unei actiuni ferme, unitare si solidare” a adaugat Tariceanu in incercarea de a gasi solutii in aceasta criza.

Tariceanu a continuat si a precizat ca nu se cunosc motivele acestei reizbucniri a focarelor de gripa.

Premierul considera ca prin aceasta mutare va responsabiliza actiunile impotriva gripei aviare desemnand totodata doua personae pentru a face comunicari oficiale in privinta actiunilor intreprinse.

“In ultima vreme am vazut tot felul de persoane care isi dau cu parerea: de la primari la functionar publici si medici. Din acest moment doctorul Lazar de la ANSV si doamna doctor Rodica Costinea din cadrul Ministerului Sanatatii vor fi singurii care vor mai face declaratii despre acest subiect” a incheiat premierul