Raportul SRI este un SF la metru a spus Marius Oprea, consilierul primului ministru pe probleme de securitate, in emisiunea Romania la Raport de la MIXFM.

Intrebat de Andreea Pora daca a fost o idee buna implicarea SRI in anchetarea gripei aviare, Marius Oprea a spus ca ar fi nevoie de o cercetare aprofundata privind modul in care s-a privatizat Avicola Codlea, pentru ca in spatele afacerii stau fostii ofiteri de securitate.

In ceea ce-l priveste pe seful SRI, Radu Timofte, consilierul apreciaza ca acesta a adus prejudicii imense Romaniei incalcand orice regula si ar trebui sa se pensioneze.

“Ar trebui sa se faca o cercetare mult mai aprofundata, sa se vada cum s-a privatizat fosta Avicola Codlea a statului si sa se vada ca acolo, de fapt, sunt ei, fosti ofiteri de securitate schimbati intre ei. In Brasov toata lumea stie. Sunt niste oameni care halesc de la bugetul de stat niste bani sub aparenta ca apara patria, sau ce vreti dvs.

Ar trebui sa se ancheteze Timofte singur de data asta. Cum a putut sa accepte sa transmita asemenea informatii care aduc un prejudiciu major Romaniei. El este cel care a incalcat orice regula. Sa se scoata la pensie, ca are si motiv”, a declarat Marius Oprea.

Intrebat cum arata de obicei rapoartele SRI, consilierul primului ministru a spus ca nu stie, pentru ca nu are acces la ele fara certificat ORNIS. El sustine ca SRI refuza sa-I dea acest certificat pentru ca il considera spion, dar oameni ca Ristea Priboi au acces la informatii secrete.