Trustul de presa SATIRICON lanseaza joi, 25 mai, revista Dilemateca - prima revista despre carti si lectura din Romania. Lansarea va avea loc la Colegiul „Noua Europa" din str. Plantelor nr. 21 la ora 18,30.

Dilemateca este o revista lunara realizata de echipa redactionala a saptamanalului Dilema veche. Are 80 de pagini color, in format A4, si o tinuta grafica atractiva si rafinata in acelasi timp. Continutul este structurat in cateva sectiuni care imbina consemnarea evenimentelor din industria editoriala cu grupajele ample despre o tema sau despre un autor.

Astfel, sectiunea Recenzii prezinta, sub semnatura unor specialisti, noutati editoriale din toate domeniile: literatura romana, traduceri, istorie, sociologie, carti pentru copii, ghiduri practice, arta, stiinta etc. Sectiunea Dosar va fi dedicata, in fiecare numar, unei teme de interes general; in nr.

1 - „Ce-am citit si ce-am pierdut?", o dezbatere despre bestseller-urile tranzitiei, de la Sandra Brown la Dan Brown. Rubrica Fragmente va contine, in avanpremiera, pasaje reprezentative din romane in curs de aparitie ale unor autori romani si straini.

Sectiunea Interviu va contura profilul unui autor de succes, iar Reportaj si Locuri de citit vor fi dedicate spatiilor in care se citeste (de la biblioteci scolare la parcuri, de la librarii la statiile de metrou).

Din sumarul numarului 1: Dosar - „Ce-am citit si ce-am pierdut - piata de carte in tranzitie"; Interviu - Dan C. Mihailescu: „M-as fi dus la Woodstock, dar fara iarba"; Documente: O scrisoare a lui N.

Steinhardt catre Constantin Noica, prezentata de Gabriel Liiceanu; Fotbal si literatura - Radu Cosasu despre El Mundial 1986, cu un comentariu „dupa 20 de ani" de Catalin Tolontan; Reportaj: Literatura blog; Ancheta: Cum se autocenzureaza scriitorii romani; Recenzii: cronici de Adrian Cioroianu, Bogdan Murgescu, Anca Manolescu, Ciprian Mihali, Anca Oroveanu, Magdalena Boiangiu, Paul Cernat si altii; Craii de cartea-veche, o rubrica de Stefan Agopian

[d:1:d]De multi ani, lumea culturala romaneasca se intreaba „de ce nu avem si noi un magazin cultural dupa modelul revistei franceze Lire?". Ne asumam ambitia de a lansa un astfel de magazin cultural, adresat cititorilor de tot felul, care vor sa se orienteze in spatiul noutatilor editoriale.

Dilemateca este altfel decat revistele culturale existente: este gandita si scrisa pentru un public larg; se adreseaza, de fapt, oricareia dintre cele un milion si jumatate de persoane care, conform statisticilor, cumpara si citesc frecvent carti.

Primul numar al revistei Dilemateca va fi pus in vanzare incepand cu 26 mai, la pretul de 4,9 lei noi (49 000 lei vechi), cu o carte cadou.

Revista va fi distribuita la punctele de vanzare a presei din toata tara in ultima vineri a fiecarei luni.

In perioada 13-18 iunie, va asteptam la Targul de Carte Bookfest organizat la Romexpo in standul nostru nr A2 din Pavilionul 15 unde echipa Dilemateca va fi prezenta.