Parlamentul irlandez va finaliza joi, 25 mai 2006, procesul ratificarii Tratatului de aderare a Romaniei si Bulgariei la Uniunea Europeana, informeaza agentia bulgara de stiri Focus News, citand surse din ambasada Bulgariei in Irlanda.

Potrivit Focus News, Parlamentul Irlandei a ratificat deja Tratatul de Aderare a Romaniei si Bulgariei la Uniunea Europeana, urmind ca joi sa mai fie adoptate unele amendamente.

Dupa votul din Parlament, Irlanda a devenit al 18 - lea stat membru UE care ratifica Tratatul de aderare a celor doua tari la Uniunea Europeana.

Marti, 23 mai 2006, Consiliul de Ministri al Republicii Franceze a adoptat proiectul de lege privind ratificarea Tratatului de Aderare a Romaniei si Bulgariei la Uniunea Europeana, documentul urmand a fi aprobat in perioada urmatoare de cele doua camere ale Parlamentului francez, Adunarea Nationala si Senatul.

Pana in prezent, documentul a fost ratificat de 17 tari membre UE, respectiv Slovenia, Slovacia, Ungaria, Grecia, Estonia, Republica Cipru, Republica Ceha, Spania, Italia, Suedia, Malta, Letonia, Polonia, Lituania, Marea Britanie, Portugalia si Austria.