Traficul in zona de nord a Capitalei a fost blocat, joi dimineata, de mitingul de protest al taximetristilor. Cateva mii de soferi din Bucuresti au facut aproape imposibila circulatia in perimetrul Aviatorilor - Arcul de Triumf - Piata Victoriei.

Incepand cu ora 10.00, protestatarii s-au adunat pe B-dul Aviatorilor, intre Sos. Nordului si Piata Charlles de Gaulle, potrivit Politei Capitalei. La miting au participat circa 4 000 de taximetristi.

Incepand cu ora 11.00, pana la ora 13.00, taximetristii aveau programat un mars pe B-dul Aviatorilor, P-ta Victoriei (fara stationare), Calea Victoriei, B-dul Natiunile Unite, Libertatii dar actiunea de protest s-a incheiat mai devreme decat se stabilise, dupa ce taximetristii nu au fost lasati sa stationeze in fata Guvernului.

Actiuni similare de protest au avut loc si in judetele Timis si Brasov.

Taximetristii cer anularea obligativitatii introducerii prin noua lege a taximetriei, a asigurarii tip carte verde si limitarea numarului de autorizatii de transport.

Ei mai revendica eliminarea vizei anuale pentru certificatele obtinute de la Registrul Auto Roman, recunoastere pentru o perioada de cinci ani a atestatelor profesionale de taxi, crearea de statii de taxi, in functie de numarul de autorizatii emise, dar si accesul liber la aeroporturi.

In replica la solicitarile taximetristilor, primarul general al Capitalei, Adriean Videanu, a declarat, joi, ca administratia locala evalueaza in acest moment procedura de autorizare a activitatii de taximetrie.

"Consider ca impunerea obtinerii atat a autorizatiei, cat si a licentei de taximetrie este excesiva si de aceea doar obtinerea unei autorizatii ar putea fi suficienta", a spus Videanu.

Primarul a mai spus ca municipalitatea va crea in Bucuresti mai multe spatii destinate autovehiculelor folosite in regim de taxi.