Papa Benedict al XVI-lea a inceput, joi, o vizita de patru zile in Polonia, tara predecesorului sau, Ioan Paul al II-lea, prima calatorie si-a programat-o personal de la alegerea sa in aceasta functie, in 19 aprilie 2005, scrie AFP.

Benedict al XVI-lea a plecat in Polonia la bordul unui Airbus A321 al companiei Alitalia, imsotit de cardinalul Angelo Sodano, al doilea om in ierarhia Vaticanului.

In aceasta a doua calatorie in strainatate de la alegerea sa, Papa Benedict va merge in locurile preferate ale predecesorului sau Papa Ioan Paul al II-lea. Pelerinajul va cuprinde si o vizita la casa in care s-a nascut fostul papa, pe numele sau Karol Wojtyla, din sudul Cracoviei, vizitarea unor manastiri mai ales a lacasului Jasna Gora din Czestochowa unde se va ruga la icoana Fecioarei Negre.

Benedict al XVI-lea se va intalni si cu presedintele Lech Kaczynski si premierul Kazimierz Marcinkiewicz.

PapaBenedict al XVI-lea va vizita fostul lagar de exterminare nazist de la Auschwitz-Birkenau, simbol al Holocaustului.

Autoritatile poloneze au luat masuri drastice de securitate. 15 000 de politisti au fost mobilizati iar avioane survoleaza spatiul aerian pe tot parcursul vizitei papale.

Majoritatea ziarelor poloneze au salutat vizita papei Benedict al XVI-lea, comparand vizita sa in Polonia cu cea a predecedorului sau, Ioan Paul al II-lea.