Domnule Primar,

Autostrada Transilvania este un obiectiv economic de importanta majora pentru Ardeal in general, si pentru municipiul Cluj-Napoca in special.

Printre numeroasele beneficii aduse de aceasta Ardealului, se numara:

- dezvoltarea semnificativa a activitatii economice a municipiului Cluj-Napoca ca urmare a usurarii accesului potentialilor investitori si al oamenilor de afaceri (unul din motivele dezvoltarii Timisoarei este si situarea la aproximativ 100 de km de autostrada M5 din Ungaria)

- dezvoltarea activitatii economice ca urmare a imbunatairii conditiilor de transport in zona

- dezvoltarea unor activitati de servcii conexe specifice acestui tip de infrastructura, activitati generatoare de venituri pentru bugetele locale si cel central

- intrarea in circuitele turistice internationale a unor zone din Transilvania neexploatate pana in prezent si datorita lipsei de infrastructura rutiera, de exemplu zonele bogate in ape minerale din Carpatii Orientali

- usurarea accesului spre Capitala si spre zone turistice deja consacrate, cum ar fi statiunile de pe Valea Prahovei, Poiana Brasov, Castelul Bran etc.

- castigul de imagine pe plan international al Romaniei si al regimului politic care duce la bun sfarsit un asemenea proiect

Pe de alta parte, nu trebuie sa uitati ca finalizarea acestei investitii a fost una din promisiunile Aliantei DA in campania electorala, promisiune care pe mine m-a facut sa votez Alianta. De accea, electoratul este indreptatit sa astepte indeplinirea acestei promisiuni.

Prin urmare, va rog, in calitate de Primar al Clujului si presedinte al Partidului Democrat, sa ii solicitati ministrului Gheorghe Dobre sa dispuna DE URGENTA reluarea lucrarilor la autostrada. Fiecare saptamana de intarziere inseamna bani pierduti pentru Romania si pentru Cluj.

Cu respect,

ing. Gheorghe Petrovay

www.domnuleprimar.ro