Compania de telefonie mobile Orange Romania a anuntat joi reducerea cu o treime a tarifului standard pentru apeluri catre SUA si Canada si catre numere din retelele de telefonie fixa din Europa, de la 0.6 USD/minut la 0.4 USD/minut.

Tariful pentru apelurile in strainatate difera in functie de zona internationala in care se incadreaza numarul apelat, informeaza Orange.

Astfel, apelurile sunt tarifate in functie de 4 zone: zona 0 cuprinde numere din retelele de telefonie fixa din Europa si numere din orice retea din SUA sau Canada, iar tariful este acum de 0.4 USD/minut.

In zona 1 sunt numere din retelele de telefonie mobila din Europa si numere din orice retea din Israel, iar tariful este de 0.6 USD/minut, iar zona 2 cuprinde restul statelor lumii, iar apelurile catre aceste destinatii se tarifeaza cu 0.9 USD/minut.

Zona 3 cuprinde operatorii prin satelit, iar tariful este de 2,7 USD/minut.

Optiunea “Apeluri internationale” ofera acum abonatilor Orange 40% reducere la tarifele standard pentru apeluri catre toate zonele tarifare. Taxa lunara pentru aceasta optiune este de 2 USD, iar reducerea de 40% se aplica pentru toate destinatiile internationale, in functie de zona tarifara in care se incadreaza numarul apelat.

Orange a introdus si optiunea “Numerelor favorite internationale”, pentru care reducerile sunt de pana la 50%. In plus, Orange ofera tuturor clientilor sai reduceri la factura in functie de valoarea cumulata a convorbirilor internationale.

Orange are 7,1 milioane de clienti in Romania si este parte a Grupului Orange, una dintre cele mai mari companii de comunicatii din lume, fiind prezenta in 17 tari. La sfarsitul anului 2005, Orange Romania a avut o cifra de afaceri de 870 milioane euro.