Compania Adama va lansa anul acesta doua noi proiecte pe piata imobiliara din Bucuresti, respectiv o cladire de 27 de apartamente de lux pe soseaua Nordului si o cladire de birouri in zona Iancu Nicolae, informeaza un comunicat de presa al Eurisko, agentul imobiliar exclusiv al proiectelor.

Reprezentantii Adama au declarat pentru HotNews.ro ca valoarea cumulata a celor doua proiecte este de aproximativ 10 milioane euro.

Primul proiect vizeaza introducerea pe piata imobiliara din Bucuresti a unei cladiri de 27 de apartamente de lux, cu suprafete cuprinse intre 50 mp si 200 mp. Potrivit companiei Adama, ambele cladiri vor fi situate pe soseaua Nordului nr. 96. Pretul de vsanzare al unui metru patrat porneste de la 1400 euro si ajunge pana la 1600 euro, fara TVA.

„Primul proiect cuprinde de fapt doua cladiri de apartamente, una de 19 iar alta de opt apartamente de lux, cele doua constructii urmand a fi finalizate in trimestrul patru al acestui an si respectiv trimestrul trei al anului 2007.

Proiectul va avea o suprafata de circa 4500 mp iar valoarea acestuia este de aproximativ 5 milioane de euro”, a declarat David Flusberg, presedintele companiei Adama.

In privinta suprafetei de parcare, developerul va implementa sistemul automatizat de parcare Klaus, care va contribui la aranjarea perfecta a 26 de masini.

„Pentru acest proiect cumparatorii au posibilitatea sa aleaga finisajele dintr-o gama suficient de larga, optiunea fiind inclusa in pretul de baza.

La cerere, compania poate, de asemenea, sa aduca orice alta modificare apartamentelor, pentru a le oferi un aer distinct si o cat mai mare functionalitate”, a precizat Beatrice Dumitrascu, project manager in Departamentul de Vanzari Rezidentiale al Eurisko, consultantul proiectului.

Cel de-al doilea proiect al companiei Adama vizeaza finalizarea unei cladiri de birouri de circa 3000 mp in zona Iancu Nicolae nr 29. Potrivit presedintelui companiei, finalizarea acestui proiect va avea loc in toamna acestui an, iar valoarea proiectului este tot de aproximativ 5 milioane euro. Cladirea va gazdui, printre altele, clinici, club de sport si cafenea.

In prezent, compania Adama se afla in diverse stadii de planificare si constructie a circa 3.000 de unitati rezidentiale in Bucuresti si Ploiesti. Planurile companiei includ dezvoltarea a cel putin un proiect pentru clasa de mijloc in fiecare dintre orasele importante ale tarii.

„La ora actuala avem in executie 11 proiecte care vor aduce pe piata mii de unitati rezidentiale noi, cu o calitate deosebita si un concept inovator, fiind disponibile la preturi avantajoase”, a mai precizat David Flusberg, presedintele companiei.

Firma Adama se afla sub tutela unui grup american de investitii, din care fac parte atat institutii cat si persoane fizice, al carui portofoliu depaseste 3 miliarde de dolari. Prezent pe pietele din Europa Centrala si de Est, concernul dezvoltator de proiecte imobiliare a patruns in Romania in 2004 si are in prezent 25 de angajati si un portofoliu local estimat la 260 milioane de dolari.