Pietele est-europene au inregistrat astazi reveniri pozitive, cresteri de 1%-2% la nivelul indicilor. La noi, sedinta bursiera a fost caracterizata de o lichiditate mai scazuta, in total s-au rulat 16,6 milioane RON. In general activitatea de tranzactionare a fost linistita, slaba, volume mici si tranzactii putine.

Inca nu exista un entuziasm la cumparare, desi majoritatea actiunilor importante au ajuns la preturi interesante dupa scaderile din ultima perioada. Cu toate acestea, nu exista nici o prea mare disponibilitate de a vinde, cotatiile sunt neinteresante pentru detinatorii de actiuni, in plus probabil ca mai sunt si sperantele unor reveniri.

Segmentul bancar a fost cel mai activ din piata, fiind reprezentat in topul rulajelor. Banca Transilvania pe primul loc, urmata de BRD (BRD). Cursul BRD a continuat si astazi sa-si revina, chiar de la deschidere. Pe parcursul sedintei a evoluat destul de stabil, fara modificari esentiale, pentru a creste din nou la final si a inchide la 16 RON/actiune (+2,6%).

Si Petrom Bucuresti (SNP) a ramas pe o linie buna, cumparatorii nu au mai slabit atat de mult randurile, creand pe tot parcursul sedintei o buna sustinere. Cursul a urcat si aici direct dupa deschidere si s-a stabilizat in jurul lui 0,49 RON, inchizand sedinta la 0,4870 RON (+3,4%).

Dintre titlurile Blue-Chip, SNP a avut cea mai buna performanta astazi, lichiditate buna si crestere semnificativa de curs.

Insa una din cele mai bune evolutii ale zilei, insotita si de o lichiditate notabila, este cea a titlurilor Compa Sibiu (CMP). Dupa o lunga perioada de stagnare, in ultima luna CMP a intrat pe o panta descendenta, de altfel in tandem cu intreaga piata. Insa in ultimele doua zile a incercat o revenire, astazi chiar mai in forta, inchizand la 1,15 RON/actiune (+6,5%).

Cresteri si la SIF-uri, in linii mari dupa acelasi sablon: cresteri imediat dupa deschidere, urmate de stabilizari ale cotatiilor. Cel mai bine a mers SIF Muntenia (SIF4), cu 3% la 1,36 RON/actiune. Si aici volumele au fost neimpresionante, ceea ce face fragila revenirea de astazi.