Unul dintre cele mai importante evenimente dedicate modei romanesti este "Romanian Fashion Week", festival care a inceput ieri, la Iasi, si va dura trei zile. De aproape un deceniu, in capitala Moldovei are loc, an de an, "Iasi Fashion Week", un eveniment care a capatat renume si traditie.

Aceasta a noua editie a festivalului este una speciala, in primul rand pentru ca ea marcheaza transformarea evenimentului de moda, punctand o noua etapa in dezvoltarea lui si "rebotezandu-l" inspirat si sugestiv "Romanian Fashion Week".

Anul acesta vor fi prezentate la Iasi, in premiera, peste 30 de colectii, dar cea mai asteptata este cea semnata Irina Schrotter-Andreea Raicu, care a starnit de mult timp curiozitatea si interesul specialistilor si nu numai.

Dupa o colaborare care dureaza de aproape sase ani, timp in care s-a dezvoltat si o frumoasa prietenie intre cele doua, Irina Schrotter si Andreea Raicu au decis, la inceputul acestui an, sa devina si partenere in domeniul designului vestimentar. Astfel s-a nascut linia Irina Schrotter-Andreea Raicu, a carei lansare oficiala are loc in cadrul Romanian Fashion Week.

tinutele acestei linii de pret-a-porter sunt extrem de feminine, asa cum ne-a obisnuit Irina Schrotter, dar poarta si amprenta stilului inconfundabil al Andreei Raicu, cea care a obtinut de in repetate randuri titlul de "cea mai eleganta vedeta feminina de televiziune".

Irina Schrotter isi va prezenta maine si colectia sa, fondul muzical ales pentru acest moment fiind asigurat de Horia Brenciu impreuna cu trupa sa… O alta surpriza a festivalului este Elena Basescu. Fiica cea mica a presedintelui va urca asta-seara pe podiumul festivalului de la Iasi in calitate de model.

Ea va fi vedeta colectiei "Follow my ruin" a lui Razvan Ciobanu care este, al randul lui, "guest star-ul" acestui eveniment, invitat special al Irinei Schrotter, organizatoarea Romanian Fashion Week. Elena va prezenta doua dintre cele 15 tinute ale lui Ciobanu si va inchide prima seara a festivalului.

Citeste articolul complet in Adevarul