Comisia de Disciplina a LPF a hotarat joi seara sa suspende terenul Stelei pentru o etapa, in urma scandarilor rasiste de la meciul contra Sportului. Celor de la LPF le-a fost frica sa aplice prevederile FIFA, pentru a nu crea un precedent. Dinamo va juca de asemenea o etapa cu portile inchise.

Cazul Rapid vs. Steaua aflat pe lista de sedinta a Comisiei de disciplina din cadrul LPF s-a solutionat joi seara: Steaua va juca o etapa cu portile inchise si va primi o amenda de 30.000 de franci elvetieni.

LPF nu a aplicat circulara FIFA 1026, din 28 martie 2006, referitoare la discriminarea rasiala. Aceasta prevede expres "depunctarea automata cu trei puncte" in cazurile de rasism.

Desi fapta a fost constatata de LPF, in urma dovezilor puse la dispozitie de Rapid, forul suprem nu a hotarat depunctarea.

Rapid va face contestatie si va cere expres depunctarea Stelei.

Jucatorii si galeria Stelei au strigat la meciul cu Sportul "am avut si vom avea mereu boala pe tigani. Ne pi... pe ei la infinit, m... lui Rapid".

Sursele noastre ne informeaza ca celor de la LPF le-a fost frica sa aplice prevederile FIFA referitoare la depunctare de teama de a nu crea un precedent si de implicatiile pe care o astfel de decizie le-ar fi putut avea.

De asemenea, sursele noastre ne-au comunicat ca la sedinta LPF s-a prezentat din partea Stelei Valeriu Argaseala, ulterior venind si Gigi Becali, care de regula nu se prezinta niciodata la astfel de sedinte, nici macar atunci cand este citat.

In plus, acuzele de blat de la CFR Cluj - Rapid aduse de Mihai Stoica, urmeaza a fi cercetate de catre organele de cercetare penala.

Dinamo a fost sanctionat cu aceleasi sanctiuni ca si Steaua deoarece in timpul meciului FC Arges - Dinamo, fanii echipei oaspete i-au strigat "pentru noi esti doar o cioara" jucatorului ivorian de culoare Mariko Daouda.

Onlinesport

Becali ia apararea rromilor

Pentru a salva Steaua de o posibila depunctare in campionat, din cauza mesajelor rasiste strigate de jucatorii si suporterii echipei, joi, la LPF, a sosit chiar Gigi Becali, care, cu toate ca nu mai apare in actele ros-albastrilor, a stat de vorba cu reprezentantii Comisiei de Disciplina.

Latifundiarul din Pipera nu a venit singur, ci insotit de deputatul Nicolae Paun, presedintele Partidei Romilor, incercand astfel sa-i sensibilizeze pe reprezentantii LPF.

"Cum sa vina Asztalos din Ungaria sa ne depuncteze, cand romii sunt din Romania? Jucatorii nu au scandat impotriva tiganilor. Este un cantec, ca si cum ai spune ca dinamovistii sunt caini. Care este problema? Ei trebuie sa se mandreasca.

Ce? E jignire sau discriminare asta? Inseamna ca, daca se simt jigniti, atunci ei fac actul de discriminare", a spus Gigi Becali, care a adaugat: "Am venit aici ca sa spuna domnul Paun daca Steaua face acte discriminatorii".

"Steaua nu discrimineaza rromii. Nu ar trebui depunctata. Nu se poate spune ca echipele din Romania discrediteaza rromii, dar galeriile Stelei si ale Rapidului ar trebui sa-si modifice un pic repertoriul. Am vorbit cu Asztalos si nu se pune problema ca ei sa fie depunctati", a spus deputatul Nicolae Paun.

La iesirea de la comisie, acesta a adaugat: "Clubul Rapid nu poate sa se simta jignit pentru ca nu este inregistrat ca partid al rromilor".