Porumboiu, Iacov si Simota au fost audiati de procurori pentru gentile cu bani plimbate la meciul FC National-Pandurii.

Fotbalul se joaca tot mai des pe culoarele DNA, ieri procurorii bagindu-i in cantonament pe Adrian Porumboiu, Alin Simota si Constantin Iacov, pentru a da lamuriri cu privire la strategia de joc din ultima etapa.

Audierile au avut loc dupa ce finantatorul FC National a declarat, punind la dispozitia DNA si inregistrarea convorbirilor telefonice, ca a obtinut 30.000 de dolari de la patronul Jiului, Alin Simota, si promisiunea ca va incasa aceeasi suma de la Vaslui daca echipa sa va invinge Pandurii, caz in care celelalte formatii erau aproape salvate de la retrogradare.

„Nea Puscarie”

Dupa ce a fost audiat de procurorii anticoruptie aproape doua ore, Adrian Porumboiu l-a atacat dur pe Iacov, precizind ca acesta nu are dreptul sa vorbeasca de moralitate, din moment ce a fost condamnat.

“Pierd vremea din cauza lui «Nea Puscarie» asta“, a spus el, completind ca a cerut procurorilor sa faca public discutiile telefonice pe care le-a avut cu presedintele Nationalului, care vor dovedi ca este nevinovat.

“Este o pierdere de timp si imagine proasta pentru toata lumea, mai ales pentru mine, din cauza unui neica nimeni, un neispravit. Iacov ar fi trebuit sa anunte un procuror imediat ce a primit banii de la Petrosani, daca dorea sa fie corect.

Prin toata aceasta actiune muta discutia de la declaratiile sale cu privire la geanta cu bani a lui Condescu, lucru care era mult mai grav decit primele pe care zice ca i le-as fi promis. Are probleme mari, a incercat sa scoata cit mai multi bani de la acea partida. Nu exista nici o proba.

Sint doar frinturi din vreo 15 convorbiri telefonice, dar doar ce i-a convenit lui”, a spus Adrian Porumboiu. Iacov a fost ieri judecat si de LPF pentru acuzatiile aduse cu privire la banii adusi de sponsorul Diviziei A.

Atac la Iacov

Finantatorul FC Vaslui considera ca Iacov nu are dreptul sa discute de moralitate, deoarece vine din „zona penalului“. „Oameni ca Iacov fac mult rau fotbalului romanesc. Vin din zona penalului, au condamnari. Iacov nu are nici un drept sa vorbeasca de moralitate.

El a fost condamnat, si daca oameni ca Iacov vor sa curete fotbalul romanesc, cred ca voi vedea cit de curind ca Fane Spoitoru va rezolva coruptia din Romania. Sint ferm convins ca puscaria va salva fotbalul romanesc“, a precizat omul de afaceri din Vaslui.

Citeste articolul complet in Cotidianul