Ca sa nu devii victima unui hacker care vrea sa-ti cheltuiasca banii din cont, atentie la e-mailurile pe care le primesti.

Daca un rauvoitor are coordonatele esentiale ale contului tau, poate face cumparaturi on-line in locul tau. A doua zi dupa ce ii furnizezi informatiile de care are nevoie, hackerul te lasa "in cardul gol"!

Cum sa identificati mesajele frauduloase:

1 - Suspectati orice mesaj prin care va sunt solicitate informatii precum numarul de card, codul PIN, alte parole, chiar daca mesajul pare legitim. Nu divulgati sub nici un pretext, nimanui, niciodata codul PIN

2 - Mesajele frauduloase par a veni cel mai probabil de pe adresele bancilor, companiilor de carduri de credit sau ale altor companii unde stiti ca ati furnizat informatii financiare

3 - Chiar daca par a veni din partea unor companii de incredere, numele expeditorului poate fi falsificat cu usurinta

Aceste mesaje va invita sa accesati o adresa de Internet care pare a fi cea a companiei, dar intotdeauna aceasta conduce la o pagina de Internet falsa, similara ca design cu cea a bancii.

Astfel de mesaje sunt trimise la mai multi destinatari si nu contin numele si prenumele dumneavoastra. Eventuale mesaje electronice din partea bancii ar fi direct adresate dumneavoastra.

Cum sa evitati fraudele pe Internet:

1 - Semnalati orice mesaj suspect ce pare a veni din partea bancii, pentru a lua toate masurile de siguranta, la adresele bancii comerciale la care aveti card.

Citeste articolul complet in BaniiNostri.ro