Cea mai noua aparitie in colectia „Biblioteca Polirom”, Numele ei era Viata de Melania Mazzucco, va fi lansata in prezenta autoarei la inceputul saptamii viitoare. Evenimentul va avea loc la Institutul Italian de Cultura din Bucuresti, luni, 29 mai, ora 18.00.

Povestea lui Diamante si a Vitei, doi copii care isi parasesc satucul din sudul Italiei pentru a-si croi un viitor in „tara tuturor posibilitatilor”, se intersecteaza, intr-un mod pe cit de neasteptat, pe atit de captivant, cu trecutul autoarei insesi.

Istoria orala, arhivele si corespondenta privata devin astfel elemente componente ale unui univers aflat la granita dintre realitate si fictiune, contribuind la reconstituirea tandra si amara a destinului unei familii in cautarea fericirii.

Melania Mazzucco (n. 1966) a absolvit Facultatea de Litere a Universitatii „La Sapienza”. A debutat in 1996 cu romanul Il bacio della Medusa, finalist la prestigioasele premii literare Strega si Viareggio. Doi ani mai tirziu publica La camera di Baltus, din nou finalist al Premiului Strega, iar in 2000 este laureata a premiilor Napoli si Vittorini cu Lei così amata.