Ultimii ani au reprezentat un salt fantastic din punct de vedere calitativ si cantitativ al furnizarii de internet. Ultimele studii demonstreaza apetitul crescut al romanilor pentru internetul de mare viteza, fapt ce a dus la plasarea tarii noastre pe un loc foarte bun intr-un clasament european al utilizatorilor de internet.

Daca navigarea pe internet nu mai are secrete pentru milioane de romani, multi ramin insa reticenti fata cumparaturile on-line. Si asta desi tendinta mondiala arata ca tot mai multi oameni achizitioneaza bunuri si servicii via internet.

Saptamina trecuta a adus o veste buna si pentru industria romaneasca de profil: BitDefender este singura companie din estul continentului intrata in topul european al celor mai interesante companii private.

In ceea ce priveste industria telecomunicatiilor, Orange isi continua politica agresiva de marketing prin reducerea cu o treime a tarifelor pentru convorbirile in strainatate. In acelasi timp, Cosmote Romania anunta pierderi insemnate in prima parte a anului, in ciuda atragerii citorva sute de mii de clienti noi.