Daca investitiile straine inregistrate in Romania acopera, practic, toate sectoarele economice, nu acelasi lucru se poate spune despre companiile romanesti care se incumeta sa investeasca in strainatate. Singurele domenii in care aceste investitii conteaza sint cele energetic, al mobilei si IT, iar in cele mai multe cazuri tintele sint tarile vecine.

Pina cind aceste investitii vor deveni o obisnuinta, tot banii strainilor vor fi in centrul discutiilor despre investitii. Asa s-a intimplat si saptamina trecuta, cind Turda a devenit tinta unei investitii de tip greenfield de 5 milioane de euro, din partea unei companii spaniole.

Si o veste proasta: indienii de la Mahindra nu au fost de acord cu conditiile propuse de autoritati pentru a prelua Tractorul Brasov, asa ca procedura de preluare a fost sistata pentru moment. Romanii au anuntat insa ca, indiferent de rezultatul final al negocierilor, uzina va fi restructurata din temelii, printre altele urmind a fi vindute citeva terenuri extrem de atractive.