Zeci de arome de inghetata si nenumarate tipuri de ciocolata au fost aduse zilele acestea la World Trade Plaza - Hotel Sofitel, acolo unde se desfasoara "IceChocoLand", Festivalul Inghetatei si Ciocolatei.

Oferta sezonului - inghetata cu fructe

Caise, mure, portocale, pepene galben, fructe de padure, dar si cafea, cocos, fistic sunt doar cateva dintre sortimentele de inghetata care pot fi gustate la festival. "Pentru ca e vara, mergem pe sortimente cu fructe", ne-a explicat Georgel Anton, directorul firmei "Elion".

Doua cupe cu diverse combinatii costa 15.000 de lei noi. Pretul inghetatelor incepe de la 5.000 de lei vechi, cele pe bat sau la cornet, si ajunge la 120.000 de lei, torturile Comare de la "Aticream" cu bucati intregi de ciocolata, de stafide, de caise sau cu straciatella.

Ciocolata cu anason si muguri de pin, executata manual

I.T.E.C&Co SRL a venit la festival cu o oferta unica: ciocolata cu ardei iute, lucrata manual, dupa retete din 1970. Din aceeasi categorie sunt si sortimentele cu stafide ori cu coaja de portocala trasa in ciocolata. Pretul lor este de 390.000 ROL. (200 gr.).

Tot aici puteti gasi si ciocolata din cacao de pe plantatii din America Centrala. O "Los Palmaritos" sau o "Los Vasquez" costa 200.000 ROL (75 gr.). Ciocolata cu anason sau cea cu muguri de pin se gaseste la pretul de 190.000 ROL.

Carti si sticle de sampanie, pline cu praline

Pe langa inghetata, la "IceChocoLand" gasiti si ciocolata ambalata in moduri care mai de care mai interesante. Astfel, la Medirom, ciocolata sta in sticle de sampanie si in carti. Diverse sortimente de praline intr-o sticla de sampanie costa 566.000 ROL, in timp ce bomboanele asortate si ambalate intr-o carte costa 1.400.000 ROL.

Aici se gasesc si sortimente dietetice, dar si figurine pentru copii. Astfel, un mouse din ciocolata cu lapte este 173.000 ROL, iar un CD "dulce" ajunge la 162.000 ROL.

Dar sunt si preturi mai mici. Trufe belgiene gasiti si la 90.000 sau 120.000 de lei vechi. Astazi si maine, la Festivalul Inghetatei si Ciocolatei vor avea loc diverse concursuri pentru copii, cu premii "dulci", picturi pe fata, dar si concursuri de gatit clatite. Intrarea este libera, programul fiind de la 10.00 la 20.00.