Punctul de trecere al frontierei Bechet, din judetul Dolj, a fost redeschis traficului international rutier. Timp de o luna, activitatea portuara fusese inchisa ca urmare a inundarii zonei de catre apele Dunarii.

Dupa cum aminteste corespondentul Radio Romania Actualitati, inundatiile au distrus DN 55 care lega localitatea Bechet de portul cu acelasi nume. Prin activitatile intreprinse in ultimul timp s-au creat conditii pentru ca transportul sa poata trece in port si de aici sa-si continue drumul prin navele bulgaresti si romanesti spre Balcani, prin Bulgaria si itinerarul lor.

In aceasta perioada, traficul a fost dirijat spre Portul Calafat, unde activitatea s-a desfasurat in permanenta, iar in ultimul timp au fost luate masuri pentru a se asigura conditii bune in capitania portului.

Totodata, la Drobeta Turnu Severin a fost inaugurat oficial sistemul de monitorizare a traficului fluvial pe Dunare, pe 420 de km, un proiect in valoare de 4.500.000 de euro, finantat 75% prin programe PHARE de comunitatea europeana si 15% de Autoritatea Navala Romana.